Alkmaar, 8 januari 2013. Je eigen woning laten ontwerpen en bouwen als starter op de koopwoningmarkt? Geen droom maar werkelijkheid als het aan de gemeente Alkmaar ligt. Aan de Amstelstraat in Alkmaar/Oudorp is grond beschikbaar voor 14 starters op de koopwoningmarkt. Met elkaar maak je je eigen woningbouwplan onder begeleiding van een adviesbureau. Dit kan al vanaf € 150.000,-. Heb je altijd al je eigen woning willen laten bouwen? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op maandag 21 januari om 19.30 uur in basisschool De Prinsenhof aan de Amstelstraat.

De gemeente Alkmaar werkt aan het eerste CPO-project in Alkmaar. CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Eerst maak je met je nieuwe buren een kavelindeling, daarna ontwerp je je eigen huis. Samen zoek je een architect, procesbegeleider en aannemer. Zo kun je zelf bepalen hoe jouw huis eruit komt te zien. Stichting KUUB helpt het project op weg. De prijs per woning is naar verwachting tussen de € 150.000 en de € 200.000 vrij op naam.

Wethouder Anjo van de Ven (OPA): "Bij CPO zijn mensen gezamenlijk opdrachtgever voor architect en aannemer. Het resultaat: woningen die helemaal aansluiten bij wat mensen willen en kunnen kopen. En door deze gezamenlijke aanpak zijn de kosten vaak lager en is de saamhorigheid tussen de eigenaren veel groter."

Een aantal mensen heeft het project vanaf het begin gevolgd en zich al vroeg aangemeld. De gemeente heeft met vier daarvan afgesproken dat zij ambassadeur zijn van het project. Zij doen enthousiast mee met het zoeken naar andere belangstellenden. De ambassadeurs krijgen een deelnemersplaats in het project. Wil ook mee wil doen kan zich tot 31 januari inschrijven. Meer informatie is beschikbaar op de website van de gemeente.

 

 

Pin It
Bekeken: 1457x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/