Alkmaar, 8 januari 2013. Provadja heeft weer een weekbericht 'Provadja Film & Podium' bekend gemaakt. Het programma is voor 10 tot en met 16 januari 2013. Provadja en kunst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kunst verbindt, biedt inzicht, confronteert, loutert. "Grootse woorden, wat wollig misschien, maar daarom niet minder waar," zegt Jan Bockma van communicatie. "Zie de gedetineerden van de Rebibbia-gevangenis in Rome." In de documentaire Caesar Must Die worden zes maanden lang de voorbereidingen gevolgd voor de theaterproductie van Shakespeares gelijknamige toneelstuk. Het is fascinerend om te zien wat dit bij de gevangenen teweeg brengt. Caesar Must Die is ook de keuze voor cinemum, waarbij moeders met hun baby naar de film kunnen gaan.


Daarnaast draait voor de tweede week de epische verfilming van David Mitchells Cloud Atlas en de Franse feelgoodfilm Populaire, over de beeldschone Rose die haar typtalent ontdekt. In samenwerking met Bibliotheek Kennemerwaard presenteert Provadja de boekverfilming Shadow Dancer, naar de roman van Tom Bradby. Filmjournalist Harry Peters verzorgt hierbij een inleiding. Het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar presenteert de documentaire Utopia London, over ideeën na de 'maakbare stad'.

Pudding Tarzan (5+) is de theaterversie van het wereldberoemde jeugdboek van Ole Lund Kirkegaard. Het verhaal over de slapjanus Iwan Olsen is hilarisch en visueel zeer geïnspireerd op de knotsgekke illustraties uit het originele boek. Van een andere orde is Solitude, Force en ander werk van het Westfriese De Dansonderneming, vier prachtige choreografieën uitgevoerd door verschillende dansers. Jan Bockma: "Dat het maar een verbindende, inzicht biedende, confronterend, louterende, maar vooral mooie week mag worden in Provadja!"

 

Pin It
Bekeken: 1791x
https://ee.itk.ac.id/data/