Alkmaar, 8 januari 2013. Het feestje was uitzinnig na het eindsignaal. Met een dikverdiende overwinning liepen de vrouwen van Plubos trots richting tribune en vermengde zich met de 'fanside'. Verdedigend speelde Plubos solide en gaf de overwegend in balbezit zijnde vrouwen uit Den Helder weinig kans tot scoren. Tot ver in de eerste helft bleef het 0-0. Amy Visser zette nog middels een fraaie bal van achter haar standbeen Mirjam van Dijk op rechts alleen voor de keeper. De bal ging vlak voorlangs. Een enkele keer werd het gevaarlijk maar Nanouk Groentjes reageerde prima op de momenten dat het nodig was.

Een paar minuten voor rust kwam Plubos wel op voorsprong. Deborah Cordes paste van achter uit de spitspositie aan. Mirjam van Dijk kon eigenlijk niet goed bij de bal maar wist met een perfecte sliding deze toch in de lijn van de op links doorlopende Cordes te krijgen. Deze crosste de bal naar de doorkomende Bianca Webeling op rechts, die heel goed het overzicht hield en iin plaats van zelf te schieten terugkaatste en daarmee de uitkomende keepster net te snel af was: 1-0.

Kort na de start van de tweede helft stond ook al de 2-0 op het scorebord, al bestond er enigszins twijfel over of de bal de lijn wel gepasseerd was. Brigitte Pluijmers wist zeker van wel en had de scheidsrechters met zich. Een ongekende voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven. Watervogels moest vol in de aanval en vroeg druk zetten. Hoe meer de tijd echter verstreek hoe meer fouten Watervogels ging maken. Dit gaf Plubos mogelijkheden in de counter. Watervogels-keepster Marlies van der Bijl zag meerdere malen een Plubos speelster alleen op zich af komen maar weerde zich uitstekend. Amy Visser kwam schitterend door over links waarna iedereen de inzet van Chantal Pluijmers al telde, maar ook hier stak de goalie een stokje voor door uit een naar het scheen verslagen positie met verrassende glij actie terug te komen.

Amy Visser kreeg geel nadat ze niet genoeg afstand nam bij een vrije trap. Dit stukje gemis aan ervaring kon het jeudtalent ,die verder een 'pain in the ass' was voor Watervogels, niet kwalijk genomen worden. Het bracht de Heldersen wel terug in de wedstrijd: 2-1
Watervogels drong aan en werd gevaarlijker. Plubos rook echter de winst, verdedigde scherp, blokte veel schoten en hielp elkaar waar nodig. Nanouk Groentjes stond als een kei te keepen. Plubos bleef gevaarlijk doorkomen in balbezit.

In de 21ste minuut was het dan wel raak. Brigitte Pluijmers onderschepte op eigen helft de bal, dribbelde snel over links op en zette Mirjam van Dijk vrij voor het doel, die nam aan, keek en schoot beheerst binnen. Brigitte kon zelf in de laatste minuut de overwinning nog extra glans geven. Na onderschepping belandde haar schot helaas op de paal. De vreugde was er niet minder om.

Met eerst een gelijkspel op koploper van de Eredivisie Os Lucitanos en nu winst op de nummer twee in de strijd om de nationale beker mag van een een uitermate goed oud & nieuw gesproken worden. Plubos heeft vertrouwen en het kan niet anders dan dat ook in de competitie in punten om gezet gaat worden.

Bekeken: 1272x