De grachten van Alkmaar zijn heerlijk om lekker door de oude binnenstad te varen met een rondvaartboot of een ander bootje, maar vandaag kon dat niet overal. Zaterdagmiddag waren de grachten namelijk het domein van zwemmers van de City Swim.

In 2013 werd voor de eerste keer de Alkmaar City Swim gehouden. Destijds werd dat gedaan om een speciale lift voor gehandicapten in de Hoornse Vaart te kunnen betalen. Sinsdien wordt er ieder jaar een City Swim gehouden, deze keer dus voor de vierde keer. Met een krappe honderd deelnemers gaat de opbrengst van het evenement dit jaar het familie huis in het MCA, tegenwoordig het NoordWest Ziekenhuis.

Wanneer het eerste startschot voor de 2000 meter zwemmers klinkt banen zij zich een weg door de grachten richting de Accijnstoren, de Oude gracht, vervolgens weer terug naar het Verdronkenoord om bij het Waagplein uiteindelijk te finishen onder het bezielende gezang van niemand minder dan Alkmaar's eigen Bertje Doperwtje. Een halfuur na het eerste startschot mochten de deelnemers voor de 500, 1000 en 1500 meter zich klaarmaken om onder toeziend oog van het winkelend publiek de finish te bereiken.

Bekeken: 4642x