Alkmaar Centraal

Woensdag 13 juli wordt de verbouwde bibliotheek in Oudorp om 13.00 uur officieel geopend. Erna Winters, directeur van Bibliotheek Kennemerwaard, verricht samen met wethouder Elly Konijn de openingshandeling.

Tijdens de opening van de nieuwe bibliotheek is er een gevarieerd programma. De bibliotheek laat zien dat zij veel te bieden heeft en meer doet dan alleen maar boeken uitlenen. Zo is het in de toekomst waarschijnlijk net zo belangrijk om te kunnen programmeren als om goed Engels te kunnen spreken. Bibliotheek Kennemerwaard wil jonge kinderen spelenderwijs kennis laten maken met programmeren. Daarom organiseert de bibliotheek regelmatig Kinder Media Cafés.

Om 14.00 uur kunnen kinderen samen met hun ouders of verzorgers meedoen aan het Kinder Media Café. De bibliotheek heeft leuke spellen uitgezocht, zowel bordspellen als digitale spellen, om kinderen kennis te laten maken met programmeren. De vaardigheden die daarbij nodig zijn helpen inzicht te krijgen in de ‘achterkant’ van de apparaten die we dagelijks gebruiken. Tijdens het Media Café maken kinderen spelenderwijs kennis met de basisvaardigheden die nodig zijn om te programmeren en creatief en logisch te denken.

Om 15.00 uur en om 15.30 uur wordt er met behulp van een Kamishibaikastje, een vertelkastje met vertelplaten, een verhaal voorgelezen aan kinderen van 4 tot en met 6 jaar. Na afloop van het verhaal kunnen de kinderen een kleine knutselactiviteit doen. De nieuwe bibliotheek in Oudorp start bovendien na de zomer een leeskring voor beginners. Wie daarvoor interesse heeft kan er op 13 juli informatie over krijgen.

Het volledige overzicht van het programma is te vinden op www.bibliotheekkennemerwaard.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl