Tien juli reizen acht volleybal- en acht voetbalmeiden met hun coaches, de Head of the Delegation en Stadsvertegenwoordiger naar New Taipei City in Taiwan. Zij doen daar mee aan de Internationa Children’s Games, ofwel de jeugd Olympische Spelen voor steden. Beide teams verdedigen hun gouden plak die zij vorig jaar veroverden toen de spelen in Alkmaar plaatsvonden.

Het damesvolleybalteam is samengesteld uit de talenten die trainen bij het Regionaal Trainingscentrum Alkmaar. De Alkmaarse volleybalvereniging Alvoco is met vier van de acht dames hofleverancier van het team. Om de reis te kunnen bekostigen zijn de dames de afgelopen maanden zeer actief op zoek gegaan naar sponsors. Ze hebben meerdere acties opgezet waaronder het huis-aan- huis verkopen van tulpen, diverse verlotingen, en een ansichtkaarten-actie waarbij de ansichtkaarten straks in New Taipei City op de brievenbus worden gedaan. Alle activiteiten en acties van het team zijn te volgen via de eigen website www.icgtaiwan.nl en via de Facebookpagina “ICG Volleybal 2016”.

Het damesvoetbalteam levert al vier jaar op rij een goede prestatie. Zij gaan dit jaar namelijk voor de vijfde keer hun gouden medaille prolongeren. Coach Gerard Timmers reisde al met ‘zijn’ dames naar Daegu Zuid Korea, Windsor Canada, Lake MacQuarie Australië en Alkmaar.

De teams volgen ieder hun eigen voorbereiding, maar dinsdag 5 juli komen ze nog één keer samen voor een gezamenlijke activiteit om 17.00 uur bij Outdoorpark Hoornse Vaart. Familie, vrienden, sponsors zijn uitgenodigd om de meiden nog even persoonlijk te spreken en succes te wensen. 

 

Bekeken: 3494x