Alkmaar, 9 januari 2013. De Alkmaarse rechtbank heeft de zaak betreffende de overval op de Alkmaarse Scapino op 27 juli 2012 in behandeling genomen. Mohamed F. (21) en Erkan D. (24) zijn de verdachten. Tijdens de zitting bleek dat de twee jongemannen niet meer goed bevriend waren als het gevolg van het elkaar aanwijzen als aanstichter in de politieverhoren die tussentijds hebben plaatsgevonden. Uit de verhoren kwam naar voren dat het tweetal van plan waren geweest de juwelierszaak aan de Ridderstraat te overvallen, maar dat deze precies op de dag gesloten bleek te zijn. Als alternatuef kozen de Alkmaarders de nabij gelegen schoenenzaak.

De voorbereidingen op de overval bij de juwelier was zorgvuldig voorbereid. Het tweetal and een vluchtroute uitgestippeld en openingstijden van de zaak op internet gecontroleerd. Toch stonden ze de volgende dag voor een gesloten deur, met een pistool en een klauwhamer. Hierop weken ze uit naar de Scapino. De vrienden dwongen een personeelslid en een vrouwelijke klant op de buik te gaan liggen. De vrouw riep dat haar tienjarige zoontje in een paskamer zat, waarop het kind opgedragen werd naast zijn moeder te gaan liggen. Ondertussen moest de bedrijfsleider de kluis openen, waaruit toen krap 1400 euro werd meegenomen. Nadat de overvallers gevlucht waren, werden ze op hun scooter aangehouden in het Heolooër Bos.

De moeder en de bedrijfsleider vertelden de twee verdachten tijdens de rechtszitting wat hoe groot de gevolgen waren voor hen, en hoe ze er tot op de dag van vandaag door beïnvloed zijn. Zij spraken van de doodsangsten die ze hadden en dat ze zich niet meer veilig voelen in de stad waar ze wonen. De verdachten kregen uiteindelijk celstraffen tegen zich geëist van 44 en 33 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Definitieve uitspraak volgt op 22 januari. 

Pin It
Bekeken: 1365x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/