Vrijdag nam Statenlid Willemien Koning uit Langedijk haar fractie mee op werkbezoek naar de regio Alkmaar. CDA-wethouders Jan Mesu uit Bergen en Bert Fintelman uit Langedijk vergezelden de fractie bij het bezoek, net als raadslid Klaas Valkering uit Bergen. Het bezoek was georganiseerd door CDA-raadslid Iris Zeijlemaker uit Alkmaar.

Toevallig was die dag net Tweede Kamerlid Michel Rog uitgenodigd om de kaasmarkt te openen, reden voor de CDA’ers om hem daarbij te vergezellen. Vervolgens toog het gezelschap naar Alkmaar Marketing, waar zij uitleg kregen over hoe Alkmaar Marketing is ontstaan, waarvoor zij dient en welke items extra politieke aandacht vergen vanuit de provincie.

Wethouder Jan Nagengast ontving de fractie in het Alkmaarse stadhuis met een presentatie over de ontwikkeling van 'Energy Valley' en over de bereikbaarheid van de regio Alkmaar. Ook hierbij kreeg de Statenfractie punten van aandacht mee.

In de Meldkamer in Alkmaar sprak de fractie onder andere over de invloed van wegwerkzaamheden op het werk van politie en ambulances en over het succesvolle project waarin burgers worden ingezet voor de eerste levensreddende handelingen.

Het werkbezoek aan de regio werd afgesloten met een bezoek aan het recreatieschap Geestmerambacht. CDA-burgemeester Hans Cornelisse van Langedijk verwelkomde de Statenfractie. Het laatste onderwerp van het werkbezoek was het bespreken van de kansen en bedreigingen voor de toekomst van Geestmerambacht.

Bekeken: 3600x