Alkmaar Centraal

Zaterdag 16 en zondag 17 juli barst het van de muziek op het Canadaplein. Jimi Hendrix-hits schallen zaterdag vanaf 20:30 uur over het plein, als Beatrice van der Poel met ‘Electric Lady’ een ode brengt aan de zanger. Zondag is het vanaf 14:30 uur één groot feest met het Broken Brass Ensemble en Soweto Soul. 

In ‘Electric Lady’ vertelt en zingt zangeres Beatrice van der Poel de feiten en fabels over Jimi Hendrix. Over zijn flamboyante leven vol drugs, groupies en zijn mysterieuze dood in 1970. Ze zingt vertaalde en bewerkte hits met groot respect voor het origineel op verrassende wijze, gelardeerd met videobeelden,

Het Broken Brass Ensemble is een Friese band volgens de New Orleans traditie. De groep met veel opzwepende blazers en strakke percussie combineert de traditionele New Orleans brass met bijvoorbeeld hiphop, balkan, funk, blues en fanfare tot een eigen, explosieve mix.

Soweto Soul! (Joep Pelt en Zulu Boy) brengt vanaf 15:45 uur een ode aan de muzikale soul van de Zuid-Afrikaanse townships. Samen met een nieuwe generatie van Zuid-Afrikaanse artiesten, brengen ze verschillende muziekstijlen zoals jive, hiphop, mbaqanga en kwaito samen tot een swingend concert.

Meer informatie op zomerophetplein.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl