Alkmaar Centraal

Het Victory Building, gekenmerkt door zeventig procent kantoorleegstand en te weinig parkeerplaatsen, is verkocht. De nieuwe eigenaar is Driessen Vastgoed uit Limmen. Dit meldt het NHD. Driessen heeft het pand gekocht van SNS-dochter Propertize.

Het kantorencomplex zorgt al lange tijd voor discussie. Zo moest projectontwikkelaar Timpaan in juli 2015 zijn bouwplan voor een appartementencomplex aanpassen vanwege bezwaren over het aantal parkeerplaatsen. In november vorig jaar oordeelde de gemeenteraad van Alkmaar alsnog grotendeels negatief over het plan, voornamelijk vanwege de parkeerproblemen in de wijk. Wethouder Anjo van de Ven kreeg toen van de raad tot februari 2016 de tijd om een oplossing voor de parkeerproblemen te vinden. Timpaan dreigde ondertussen met een rechtszaak omdat hij naar eigen zeggen al tien jaar en drie miljoen euro in zijn plan had geïnvesteerd.

De oplossing bestond uit het opleggen van een gebruikersbeperking aan twee pandeneigenaren aan de Arcadialaan, onder andere Ita Hu, van restaurants Victory Wok & Sushi en Kokusai. Hij had met wijlen eigenaar André van Wonderen de afspraak gemaakt dat de gasten van zijn restaurants gebruik konden maken van de parkeerplaatsen die bij de kantoortorens hoorden, omdat die na kantoortijd toch niet in gebruik zijn. Dat zou echter niet meer kunnen als de raad akkoord zou gaan met die gebruikersbeperking. 

Maar zo ver kwam het niet: half april besloot de gemeenteraad om geen verklaring van geen bedenkingen voor de Victory Veste af te geven. Daarop stapte projectontwikkelaar Timpaan naar de rechter, omdat zijn plan zou voldoen aan de wettelijke eisen. Dat was inderdaad zo, alleen de aanhoudende parkeerproblemen deden de raad besluiten om de verklaring niet te geven.

De nieuwe eigenaar Driessen Vastgoed heeft nog niet bepaald of er woningen of kantoren in het pand komen; dat gaat de directeur eerst met de omwonenden en de gemeente Alkmaar bespreken. (foto: Google Maps)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl