Het ROC Horizon College haalde over schooljaar 2014-2015 goede resultaten in het voorkomen van uitval van leerlingen. De sector Gezondheidszorg presteerde het beste en kreeg hiervoor een beloning, maar besloot deze €1.000 aan OXFAM Novib door te geven. Docent Ria Bank overhandigde namens haar collega’s de cheque, die ingezet zal worden voor een onderwijsproject in Afrika.

Het aantal voortijdig schoolverlaters (vsv’ers) daalde bij het Horizon College verder van 558 naar 454 scholieren. Zo bleef het college ruim binnen de landelijke normen én onder het landelijk gemiddelde. Intern haalde de sector Gezondheidszorg de hoogste daling van 2,6%.

Voor dit resultaat ontvangt het Horizon een prestatiesubsidie. Een klein deel wordt gebruikt voor het belonen van successen. De sector Gezondheidszorg besloot deze beloning door te geven. Ria Bank werd tijdens de overhandiging van de cheque vergezeld door Timo van Wieringen, een van de leerlingen die zij binnenboord wist te houden.

Timo volgt de opleiding Helpende Zorg & Welzijn en had moeite met focus en planning. Bank zag zijn potentie en zette wekelijkse meldingen en ondersteuning op. De knop ging om en Timo mocht onlangs zijn diploma in ontvangst nemen. Hij stroomt volgend schooljaar door naar niveau 3.

Pin It
Bekeken: 3706x
https://ee.itk.ac.id/data/