Alkmaar, 15 januari 2013. De nieuwe brug over het Noordhollands Kanaal mocht niet meer dan 2,3 miljoen euro gaan kosten. Het betreft een nieuwe brug die naast de spoorbrug moet komen te liggen voor langzaam verkeer. De gemeente hoopte te kunnen profiteren van de crisis, maar voor die prijs bleek toch geen enkele aannemer geïnteresseerd. Door nog ruim 500.000 euro er bovenop te bieden kwam er wel een akkoord. Deze maand nog wordt het werk definitief gegund. De mislukte aanbesteding heeft er wel voor gezorgd dat er een vertraging van ruim een half jaar zal optreedt. Er zal niet eerder dan in oktober gestart worden met de bouw.

Oplevering zal zijn in 2015, maar dat is wel uitgaande van een veilige situatie. Er zal eerst nog onderzocht worden of er eventueel nog onontplofte explosieven uit de Tweede Wereldoorlog op de locatie liggen. Mocht dit zo zijn, kan er weer een vertraging optreden van twee tot vier maanden. De gemeente heeft een budget van 18.000 euro vrijgemaakt voor het onderzoek.

De brug wordt aangelegd met het oog op de ontwikkeling van Overstad. De gemeente wil het gebied een grotere aantrekkingskracht en bereikbaarheid geven. Met de nieuwe brug zal er een snellere en veiligere route komen tussen de stationsbuurt en Overstad. Dit vooral vanwege het geplande JT-bioscoopcomplex. Hierdoor was ook een tweede optie losgelaten, namelijk de brug in het verlengde van de Kruseman van Eltenweg bouwen. Dit zou een betere aansluiting opleveren ten noorden van het spoor, maar Prorail heeft toegezegd om het voetpad aan de die kant van de spoorbrug open te houden in ruil voor een vergoeding van 2500 euro per jaar.

 

Pin It
Bekeken: 1320x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/