In Huis van Hilde in Castricum zijn vanaf 15 juli verschillende historische objecten te bewonderen, exact nagemaakt door leerlingen van vwo-Xtra op PCC Het Lyceum in Alkmaar. Bij het vak geschiedenis wordt elk jaar een historisch object uit de periode die in dat schooljaar wordt uitgelicht gemaakt. De brugklassers hielden zich bezig met de prehistorie of oudheid, tweedeklassers doken in de periode 1500-1900 en derdeklassers de 20e eeuw.

De leerlingen doen uitgebreid onderzoek om het object zo exact mogelijk na te maken, met daarbij een toelichting. Het onderzoek wordt een presentatie over gegeven. De zeer populaire opdracht levert elk jaar een prachtige voorstelling op, die ditmaal in Huis van Hilde is te bewonderen tot en met 28 augustus.

Dit type onderwijs wordt ook wel Maker Education genoemd; leren door zelf iets (na) te maken geeft richting en context aan wat de leerling leert. Alhoewel in Nederland vooral populair in bèta-onderwijs, kan het op alle vakken worden toegepast, zoals bij geschiedenis.

Pin It
Bekeken: 3593x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/