Alkmaar, 15 januari 2013. Het jaar 2013 is uitgeroepen tot het Jaar van het Voorlezen. Bibliotheek Kennemerwaard organiseert dit jaar veel activiteiten op het gebied van voorlezen en dat begint met de Nationale Voorleesdagen. Deze zullen plaatsvinden van woensdag 23 tot en met zaterdag 2 februari. Burgemeesters, wethouders, brandweermannen, spelers van AZ en AZ-trainer Gertjan Verbeek lezen voor op basisscholen en in de bibliotheken. Tijdens de Voorleesdagen kunnen kinderen tot en met 4 jaar gratis lid worden van de bibliotheek. Er hoeft dan geen inschrijfgeld betaald te worden en er ligt een leuk cadeautje voor alle nieuwe leden klaar. Ook broertjes en zusjes tot 17 jaar die lid worden in deze periode betalen geen inschrijfgeld.

Aan de peuters wordt het prentenboek van het jaar 2013 voorgelezen, 'Nog 100 nachtjes slapen' van Milja Praagma. Het verhaal gaat over Dorus die niet kan wachten tot ze jarig is, dus maakt ze zelf een feestje. Mama heeft gezegd dat ze lekker mag gaan knippen, dus knipt ze mooie lapjes uit het tafelkleed, uit de jurk aan de waslijn. Knip, knip, knip door de hele stad. Er wordt aan de peuters voorgelezen op 23 januari in Heerhugowaard Centrum, Alkmaar De Mare, Alkmaar Overdie, Castricum, Bergen en Schoorl. Wethouder Hekker leest op 23 januari om 09.30 uur in Bergen voor en aansluitend is daar ook een ontbijt. Burgemeester Toon Mans leest op 23 januari om 11.00 uur in Castricum voor. Op 30 januari wordt er voorgelezen in Heerhugowaard De Noord, Alkmaar Centrum, Egmond en Akersloot. 

Na het voorlezen kunt ouders met hun peuter op excursie door prentenboekenland. Er moeten dan eenvoudige kijk-, voel-, speel-, zang-, en praatopdrachten gedaan worden. De excursie door prentenboekenland kan tijdens de openingsuren gedaan worden op alle locaties van Bibliotheek Kennemerwaard. Alle voorleesactiviteiten zijn gratis bij te wonen.

MEMO staat voor memorabele momenten. Een muzikant gaat samen met de kinderen dansen, vliegen en de kinderen mogen proberen zelf geluid uit een instrument te halen. Op 30 januari is de workshop om 10.00 uur in de bibliotheek in Alkmaar De Mare. Op vrijdag 1 februari is de workshop om 10.00 uur in de bibliotheek in Heerhugowaard Centrum. De toegang bedraagt voor leden € 3,50 per persoon en voor niet-leden € 5,-. Aanmelden vooraf bij de Klantenservice van de bibliotheek is gewenst. Vol is vol.

Met een bibliotheekpas kan er het hele jaar door boeken geleend worden, en nog veel meer. Ouders die zelf nog geen lid zijn kunnen zich in deze periode inschrijven met een aantrekkelijke korting op een abonnement. Op een Basic abonnement krijgt men € 10,- korting en op een All-in abonnement € 15,-. Met automatische incasso zijn er geen inschrijfkosten. Meer informatie is te vinden op de website

Pin It
Bekeken: 1886x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/