Alkmaar, 15 januari 2013. Wie alles over whisky te weten wil komen kan dit doen op vrijdag 15 en zaterdag 16 februari, tijdens de derde editie van het Hielander Whiskyfestival. Op zo'n 2.500 m2 presenteren whiskyleveranciers hun beste whisky's, zijn er Schotse lekkernijen te krijgen, is er een intensieve randprogrammering en veel, heel veel whisky. Kleur, geur en smaak zijn de belangrijkste ingrediënten voor een proeverij van klasse. Bezoekers krijgen uitleg over de whisky's en over de distilleerderijen waar deze geproduceerd worden. Ook andere onderwerpen komen aan de orde, zoals productieproces, kenmerken van whisky's, hout en vaten, water en turf, ketels en technische aspecten. Het Schotse restaurant Hielander zal tijdens het Whisky Festival haar activiteiten naar de Grote Kerk verplaatsen zodat tijdens de proeverij ook heerlijk en in stijl gegeten kan worden.

Na het succes van de afgelopen twee edities gaat de Ben Nevis club zich opnieuw inzetten voor rondleidingen tijdens het Festival. Ook wordt er een mooie serie masterclasses aangeboden en kan men overgebleven munten (de zogenaamde Alba's) schenken aan een goed doel en kans maken op een bijzondere kristallen karaf met een botteling van 20 jaar oud.

Het Hielander Whisky Festival wordt gehouden op vrijdag 15 februari van 18.00 tot 22.00 uur, op zaterdag 16 februari van 13.00 tot 17.00 uur en  van 19.00 tot 23.00 uur. Kaartjes worden per afzonderlijke sessie verkocht via de website van Theater De Vest. De entreeprijs bedraagt € 35,- per persoon (vanaf 18 jaar). Een geldig identiteitsbewijs verplicht. Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst een origineel proefglas met opdruk en een festivalboekje. Voor meer informatie over het evenement kan men terecht op de website van de organisatie. 

Pin It
Bekeken: 1705x
https://ee.itk.ac.id/data/