Alkmaar, 16 januari 2013. Medisch Centrum Alkmaar (MCA) beschikt over een 'AZ Fanroom', waar opgenomen patiënten in het ziekenhuis de wedstrijden van de Alkmaarse voetbalclub AZ live kunnen kijken. Op zaterdagavond 19 januari a.s. wordt, vlak voor het Eredivisieduel AZ – Vitesse, deze bijzondere ruimte geopend door bondscoach Louis van Gaal. Dat doet hij samen met een patiënt en een vrijwilliger. De AZ Fanroom is een ruimte waar opgenomen patiënten de AZ-wedstrijden live kunnen volgen, via een speciale satellietverbinding op een groot scherm. Binnen het ziekenhuis is een multifunctionele ruimte hiervoor geschikt gemaakt: je waant je er echt in het stadion. De AZ Fanroom is door sponsors mogelijk gemaakt.

Tijdens de wedstrijd hangen langs de wand 'gordijnen' met daarop beelden van de spelers op het veld en het publiek in het stadion. Met de 'voetbalklapper' en het programmaboekje AZ bij de hand, genieten de aanwezigen in een positieve, sportieve en ontspannen sfeer, echt van de wedstrijd. En biedt het afleiding van de ziekenhuisopname. Na de wedstrijd wordt de zaal weer geschikt gemaakt voor andere activiteiten. Vrijwilligers en medewerkers van het ziekenhuis zijn actief om deze dienstverlening mogelijk te maken. Zo zorgen de vrijwilligers voor het vervoer van de patiënten van en naar de afdeling en verlenen zij tijdens de wedstrijd hun gastvrijheid. Bij elke wedstrijd is er een verpleegkundige aanwezig. Met de hulp van sponsors is de zaal aangekleed en zijn de benodigde voorzieningen aangeschaft.

De AZ fanroom in MCA is het eerste project uit de samenwerking die AZ en MGG (MCA Gemini Groep) zijn aangegaan. Gerrit Jan Vos, lid raad van bestuur MGG, en Toon Gerbrands, Directeur Algemene Zaken van AZ, ondertekenden op donderdag 12 juli 2012 hiervoor de samenwerkingsovereenkomst. Beide organisaties beogen zoveel mogelijk mensen in de regio Noord-Holland Noord van deze samenwerking te laten genieten. Zo is het voornemen gezamenlijke activiteiten en projecten uit te werken, die gericht zijn op een gezonde leefstijl en sporten. Door het gebruik maken van elkaars expertise kunnen zij voor de inwoners van hun regio van betekenis zijn.

 

Pin It
Bekeken: 1143x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/