Alkmaar, 18 januari 2013. Gisteren berichtte Alkmaar Centraal over de vondst van twee lijken van twee jonge, ernstig mishandelde hondjes en de resultaten van het eerste politie-onderzoek. Vandaag laat de politie weten dat ze op een dood spoor zitten en hulp nodig heeft bij het zoeken naar getuigen die helderheid kunnen verschaffen in het lot van de hondjes in november of december 2012. Op 9 december werd een dood hondje aangetroffen in het water langs de Morgenster. Op 17 december werd de tweede hond gevonden in de sloot langs de Schoenmakerstraat. De hondjes zijn Malteser Leeuwtjes van anderhalf en drie jaar oud. Het onderzoek heeft ondanks alle inspanningen nog geen verdachten opgeleverd.

Op 9 december werd in een sloot langs de Morgenster in Alkmaar een dood hondje aangetroffen. Het beest had een touw om zijn nek waaraan een zware hamer was gebonden. Duidelijk zichtbaar was dat het dier was mishandeld. Het dier werd door de politie meegenomen en voor onderzoek naar een dierenarts gebracht. Uit onderzoek bleek dat het dier door inwendig letsel, als gevolg van harde schoppen, was overleden. In de directe omgeving van de vindplaats hingen flyers op bomen waarop twee vermiste hondjes stonden afgebeeld. De aangetroffen hond was een van de vermiste dieren. Op verzoek van de politie zocht de brandweer in het water langs de Morgenster. Er werd geen tweede hond aangetroffen. Op 17 december werd de tweede hond ook gevonden. Deze lag in de sloot langs de Schoenmakerstraat. Ook dit hondje was mishandeld. Er zat een hamer om zijn nek gebonden.

Via het telefoonnummer op de flyer kwam de politie bij de oorspronkelijke eigenaresse die de twee honden had verkocht aan een 61-jarige Alkmaarder. Deze verklaarde dat hij de beesten in een opwelling had gekocht en dat hij er weer vanaf wilde. Hij had ze daarop weggegeven aan een hem onbekende man. 

Bekeken: 1130x