Alkmaar, 18 januari 2013. De Onafhankelijke Partij Alkmaar is blij dat er de afgelopen twee jaar het nodige culturele aanbod in Alkmaar stad is bijgekomen. In de binnenstad zijn steeds meer culturele activiteiten en de bestaande activiteiten zoals Kaeskoppenstad, Zomer op het Plein en Cultuurpark de Hout trekken steeds meer mensen. OPA geeft aan dat het ook haar verkiezingsbelofte is nagekomen om de culturele activiteiten in Alkmaar beter te verdelen tussen de binnenstad en Alkmaar-Noord. Voor het eerst was er ook Zomer in de Mare; nog wel kleinschalig maar een groot succes. 

Volgens OPA-raadslid Dominique Dubois smaakt dat naar meer. "Zou het niet geweldig zijn als Alkmaar- Noord ook een Cultuurpark zou krijgen? Cultuurpark De Rekerhout, met een eigen muzieknis waar muziekminnend Alkmaar-Noord van zich kan laten horen en van allerlei optredens kan genieten en waar ook jong talent de kans krijgt. Muziek in verschillende genres, dus voor elk wat wils". Volgens OPA is in de Rekerhout vast een mooie plek te vinden waar een muzieknis te realiseren is en het nodigt de cultuurwethouder dan ook uit om, bijvoorbeeld samen met Stichting BAM, te gaan kijken naar een geschikte plek, liefst in de buurt van het winkelcentrum.

Een tweede wens van OPA is om een natuurijsbaan te creëren bij de Turfmarkthaven (Schelphoek), dit door middel van het afsluiten van de bruggen. Hierdoor kan de natuur makkelijker zijn gang gaan, om een mooie schaatsbaan te make," Aldus Pascal Schipper, fractieassistent OPA. De partij heeft contact gehad met de eigenaren van de restaurants en bewoners en de havenmeester. Al deze mensen zijn erg enthousiast. Bijvoorbeeld hadden eigenaren Jan-Willem de Jong 'Vito' en Rik Jonk 'Babylon' al een leuk idee om koek en zopie tentjes op het terras te zetten en het terras leuk aan te kleden. "Graag help ik de mensen en zal ik het leuke idee willen voor dragen aan de Raad van Alkmaar (motie), om zo waar mogelijk de gemeente kan faciliteren. De schelphoek leent zich hier prima voor, hierdoor kunnen we een mooie plek, nog leuker en mooier maken." Aldus Pascal Schipper.

De Onafhankelijke Partij Alkmaar gaat deze, en nog een aantal andere suggesties meegeven aan het college tijdens de commissiebehandeling van de evaluatie en herijking van de Cultuurnota. "Onze coalitie heeft 1 miljoen euro extra uitgetrokken voor cultuur. Volgens OPA is het vanzelfsprekend dat daarvan ook een deel bestemd is voor Alkmaar-Noord. Immers: Alkmaar -Noord hoort er ook bij", aldus Dominique Dubois.

 

Pin It
Bekeken: 1590x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/