Het spel officieel nog niet in Nederland verkrijgbaar maar Pokémon Go is al een enorme hype. Dat heeft de politie Alkmaar inmiddels goed gemerkt: agenten zijn al meerdere groepen mensen tegengekomen die het spel aan het spelen waren, zelfs midden in de nacht. 

De populariteit van het spel is voor de politie reden om mensen een paar nuttige tips te geven om het veilig te spelen. Zo raadt de politie aan om goed op te letten welke app je precies installeert; sommige apps bevatten malware die de inloggegevens op je telefoon kunnen buitmaken. Ook benadrukt de politie om nooit zonder toestemming een erf op of een gebouw binnen te gaan om het spel te spelen. Ook moet iedereen goed nadenken waar hij het spel gaat spelen, want het kan erg gevaarlijke situaties opleveren om het spel bijvoorbeeld vanuit de auto te spelen. Uiteraard is het ook gevaarlijk om bijvoorbeeld langs het spoor naar Pokémons te gaan zoeken.

De politie weet echter ook van de nood een deugd te maken, want mensen die ‘s nachts de straat op gaan om Pokémon Go te spelen kunnen meteen even opletten of er ergens verdachte situaties zijn, aldus de politie op Facebook. Wie tijdens het spelen dus iets verdachts ziet wordt gevraagd dat meteen te melden via 0900-8844 of bij spoed via 112.

Bekeken: 5191x