Alkmaar, 21 januari 2013, Op zondag zijn er verschillende verkeersdeelnemers door de gladheid van de weg geraakt of in botsing gekomen. Zondagavond raakte een bestuurder van een bestelauto op de Provincialeweg in Alkmaar in de slip en schampte de vangrail. De schade viel mee waardoor de automobilist zijn weg kon vervolgen. Een personenauto en een lijnbus kwamen met elkaar in botsing op de Provincialeweg N242 in Alkmaar op zondagavond. De lijnbus reed hierdoor tegen de vangrail. De deur van de bus sneuvelde hierdoor. Aan de Westerweg in Heerhugowaard raakte zondagavond een automobilist van de weg en kwam deels in de berm en sloot terecht. De auto is eruit gesleept. Op zondagavond kwam een automobilist met de neus van zijn auto in de sloot terecht op de Altonstraat in Heerhugowaard. De auto is weggetakeld.

Iets verder van Alkmaar had de gladheid ook gevolgen. Een 37-jarige vrouw uit De Goorn gleed zondagmiddag, op de Walingsdijk in Hoorn, bij een wegversmalling met haar auto tegen een betonpaal aan. De paal kwam onder haar auto terecht waardoor de auto moest worden weggesleept. Een 71-jarige man uit Grootebroek kwam zondagmiddag, bij de Wijzend in Lutjebroek, deels in de sloot terecht met zijn auto. Hij raakte in de berm en gleed langzaam in de sloot. Twee omstanders verleenden hulp. Op de Debbemeerweg in Warmenhuizen raakte een 19-jarige automobiliste van de weg en kwam in de berm terecht. Een takelbedrijf moest de auto wegslepen.

Op de A7 in Benningbroek wilde een automobilist zondagavond een aantal auto's inhalen die op de rechterbaan reden. Hij raakte in de slip en kwam met de linkervoorkant van de auto tegen de vangrail aan. Een bergingsbedrijf heeft de auto afgesleept. In de nacht van zondag op maandag, om 05.21 uur, raakte een 32-jarige automobilist uit Enkhuizen in een slip en kwam met de achterzijde van zijn auto in de sloot terecht bij de Drechterlandseweg in Grootebroek.

 

Pin It
Bekeken: 1039x
https://ee.itk.ac.id/data/