Alkmaar, 22 januari 2013. In een zinderende slotfase slaagde Plubos erin om binnen 4 minuten een 0-4 achterstand weg te werken om zo, met weliswaar maar één punt, toch als emotionele winnaar uit de strijd te komen. Het laatste zetje werd in de eindzoemer gegeven waarna de bal zijn weg vervolgde en de beide kampen deze vol ongeloof de doellijn zagen passeren. Een emotioneel slot: totale verslagenheid bij de Watervogels vrouwen die daarmee de titelkansen zagen slinken en de overduidelijke blijdschap bij de thuisploeg, die beloond werd voor goed spel en een briljant slotoffensief. Watervogels had geen antwoord en keek met lede ogen aan hoe kans op kans en doelpunt na doelpunt viel. De goedbezochte sporthal stond op z'n kop.

Watervogels was gewaarschuwd, twee weken terug werd nog onverwacht met 1-3 verloren in het onderlinge bekerduel. Dat Plubos in staat was tot een opmerkelijk sterk slotoffensief had zij in de winterstop bewezen in het Bluedesk toernooi waar koploper Os Lusitanos in de laatste minuut een 1-3 voorsprong uit handen moest geven.

De eerste helft was er één van vele kansen en een hoog spanninggehalte waarin met name de Watervogelskeepster uitblonk. Amy Visser kreeg dubbele dekking vanwege haar dreigende spel, maar schakelde en bleef verrassen. Plubos creëerde vele kansen maar vooralsnog zonder succes. Ook Nanouk Groentjes kon haar doel lang schoon houden. Het moest de wedstrijd worden van Watervogel Milenca van Ee, de ex-international die na anderhalf jaar blessureleed haar come-back maakte en daarmee haar eerste wedstrijd in de Eredivisie speelde. Zij leidde zette de openingstreffer op die Monique v/d Rijst scoorde. Binnen een minuut in de tweede helft lag de 0-2 er al in dankzij Marintha Louwe. Plubos verhoogde de druk, maar verzilverde deze niet. Watervogels drong daarna niet echt aan. Uiteindelijk profiteerde Watervogels van risicovol spel en kwam zo tot 0-4, door respectievelijk Monique v/d/ Rijst en Milenca van Ee. Plubos bleef voetballen en verdiende minstens een goal, maar deze bleef uit.

De kentering kwam met de 1-4. De vlak voor de keeper staande Mirjam van Dijk kreeg een schot van Amy Visser in haar buik. Zij reageerde direct en passeerde keepster Anita Blokker. Brigitte Pluijmers tekende voor de 2-4, na een uitstekende combinatie met Amy. Alle remmen gingen los. Mirjam ontfutselde de bal van de laatste vrouw en kon, gedwongen via de zijlijn, met een sliding vanuit een schijnbaar kansloze hoek scoren. Zelfs de laatste seconden tikten voor Watervogels tergend langzaam weg. Een laatste schot van Deborah Cordes raakte Mirjam in de zoemer, waarna de bal in het doel verdween en de sensatie compleet was. Een hattrick voor van Dijk en een punt voor Plubos.

Bekeken: 1101x