Vrijdag is het waterelement op het voorplein van het station Alkmaar feestelijk geopend. Wethouders Jan Nagengast (CDA) en Victor Kloos (OPA) drukten samen met Eelco Kooistra van Rots Maatwerk B.V. op de knop om het waterelement aan te zetten. Met het waterelement is het laatste grote puzzelstukje op zijn plaats gevallen bij de verbouwing van het station.

Het ontwerp van het waterelement verwijst naar de kaasmarkt met het kenmerkende beeld van rijen kazen. De karakteristieke platte ronde kazen zijn gemaakt van natuursteen. Ze zijn grotendeels onderdeel van de verharding op het plein en in het hart van het plein rijzen de gestapelde kazen uit de vloer. In totaal zijn er elf fonteinspuiters in het waterkunstwerk verwerkt. Drie daarvan spuiten vanuit de gestapelde kazen omhoog en acht vanuit de natuurstenen kazen die verwerkt zijn in de verharding. In het waterelement is ook speciale ledverlichting ingebouwd, wat ’s avonds voor een bijzonder effect zorgt.

In oktober 2014 is in de raadscommissie Ruimte gesproken over de inrichting van de openbare ruimte rond het Stationsgebied. Er zijn toen verschillende suggesties gedaan om het voorplein te verfraaien met behulp van een waterelement. In het waterelement zou dan ook een verwijzing moeten komen naar het onderwerp ‘kaas’. Met de plaatsing van het waterelement is aan die voorwaarden van de raad voldaan.

Het project stationsgebied Alkmaar is een samenwerking van ProRail, NS en de gemeente Alkmaar. Meer informatie over het project is te vinden op www.alkmaar.nl/stationsgebied. 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl