Alkmaar, 22 januari 2013. In december 2012 is in Noord-Holland Noord en Zaanstreek-Waterland het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van een jaar eerder met ruim 30% gestegen. De stijging is groter dan de gemiddelde landelijke stijging van 26%. In Zuid-Kennemerland bleef de stijging met 25,1% onder het landelijk gemiddelde. Van de grote gemeenten valt op dat Alkmaar een relatief kleine toename laat zien, 15,4%. Ook Haarlem blijft met 25,4% onder het landelijk gemiddelde. Dit komt voor een groot deel door een relatief hoog aantal HBO- en WO-geschoolden in deze gemeenten. Zij hebben een sterkere positie op de arbeidsmarkt en worden minder snel werkloos. Hoewel ook bij hoger opgeleiden het aantal WW-uitkeringen toeneemt, is deze stijging minder sterk dan bij middelbaar opgeleiden.


De bouw werd weer getroffen. In de drie gezamenlijke regio's is het aantal WW-uitkeringen in de bouw meer dan verdubbeld. Deze ontwikkeling verklaart voor een groot deel de sterke toename van WW-uitkeringen in de gemeente Edam-Volendam; een stijging van 60% ten opzichte van een jaar geleden. Veel WW-ers in deze gemeente hebben een bouwachtergrond.

In december 2012 laten vrijwel alle gemeenten in de regio een stijging van het aantal WW-uitkeringen zien. Uitzonderingen zijn de relatief kleine gemeenten Schagen en Beemster, waar een kleine daling te zien was, terwijl in Graft-De Rijp het aantal WW-uitkeringen gelijk bleef. De stijging van het aantal WW-uitkeringen is het sterkst in de gemeenten Texel en Edam-Volendam. Op Texel wordt het aantal WW-uitkeringen sterk bepaald door de seizoensinvloeden. In Edam–Volendam is de bouw een belangrijke oorzaak van de stijging.

 

Pin It
Bekeken: 1152x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/