Alkmaar, 22 januari 2013. De capaciteit van Stadswerk werd volop ingezet om de wegen in Alkmaar sneeuwvrij te maken. In totaal waren er ongeveer 80 mensen volop bezig om Alkmaar bereikbaar te houden. De groene rolemmers in de wijken Boekelermeer & Omval en Daalmeer-Zuidoost werden daarom vandaag pas geleegd. Hierbij boden het WNK en de Spinaker ook hulp. Daarnaast waren er vijf extra tractoren ingehuurd, die hielpen bij het sneeuwschuiven. Nieuw deze winter zijn speciale borstels om de fietspaden en bussluizen extra goed sneeuwvrij te kunnen houden. Ook is er voor de winter een borstel aangeschaft voor grotere wegen. Daarnaast zijn de strooiroutes geoptimaliseerd en is de capaciteit van de strooiwagens uitgebreid.

Alkmaarders kunnen op de hoogte blijven van de gladheidsbestrijding via Twitter. Het toont eventuele kans op gladheid en wanneer er gestrooid wordt. Bij vragen of meldingen over gladheid of andere zaken kunnen inwoners dus voortaan op Twitter kijken of bellen met het centrale meldnummer.

Tot eind maart kunnen inwoners van Alkmaar nog strooizout ophalen bij de afvalbrengplaats aan de Kitmanstraat 26. Het strooizout is gratis en er kan per huishouden maximaal 5 liter worden opgehaald. Bij het ophalen wordt een geldig legitimatiebewijs gevraagd. Het gratis strooizout is uitsluitend voor particulieren. Strooizout is een belangrijk middel om in te zetten tegen (lokale) gladheid. Bij sneeuw is het belangrijk om eerst de stoep of straat te vegen en daarna – zo nodig – te strooien. Bij het vrijmaken van de stoep of straat moeten goten en rioolputten vrij van sneeuw en ijs blijven. Om dikke ijslagen begaanbaar te maken kan er zand gestrooid worden. De gemeente roept alle inwoners van Alkmaar op om bij winterse omstandigheden zelf zo goed mogelijk de eigen stoep sneeuw- en ijsvrij te houden. 

Pin It
Bekeken: 1554x
https://ee.itk.ac.id/data/