Alkmaar Centraal

Tussen juni 2016 en juli 2017 worden vier kunstenaars uitgenodigd om zich elk vier weken lang te vestingen in het Creatorium bij HAL 25. Als 'Artist in Residence' krijgen ze een budget om in en met Overstad passende kunst te creëren. Op vrijdag 22 juli rondt Jimi Kleinbruinink zijn werkperiode af met een presentatie van zijn werken 'Transparant state of mind'. Van 16:00 tot 21:00 uur is iedereen welkom.

Overstad en HAL 25 nodigen uit om, zoals hij vaker doet, groots uit te pakken, maar toch komt Jimi met geconcentreerd werk, kleiner dan anders. Jimi lijkt de reactie van veel Alkmaarders op Overstad te weerspiegelen, met haar leegstand in de Noorder Arcade en het dertien in een dozijn aanbod van woonwinkels.

"Mijn eerdere sculpturen waren wat rauw en chaotisch van aard. Nu ik hier verblijft, op een plek die zo in transitie is, bemerk ik de behoefte om meer gestructureerde en strakkere beelden te maken. Ik spiegel en breng orde in de chaos. Zo toon ik door middel van mijn eigen intentie een blik op een andere wereld, een wereld die geijkte ideeën voorbij streeft".

Vanaf 15 augustus is de beurt aan Rosalie Ravensteijn. Ze zal onderzoek uitvoeren waarbij ze uitgaat van het begrip "wat is het beste" voor Overstad, voor een 'artist in residence' en voor Creatorium zelf en zal kenmerken van wellness en fitness vertonen.

Meer op Hal25.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl