Alkmaar, 23 januari 2013. Onder het motto "Het beste van drie werelden in één gemeente" zullen op 1 januari 2015 de gemeenten Alkmaar, Graft-De Rijp en Schermer met elkaar fuseren. Op 13 december 2012 stelden de drie gemeenteraden hiervoor het zogenaamde herindelingsontwerp vast. Dit document vormt de basis om de fusieplannen verder uit te werken. Van groot belang is dat de inwoners van de drie gemeenten hiervan kennis kunnen nemen en zich erover kunnen uitspreken. Deze worden door de gemeente dan ook hartelijk uitgenodigd op de informatiebijeenkomst die iedere gemeente voor zich organiseert.

De informatiebijeenkomst van Alkmaar zal plaatsvinden 28 januari 2013 op het Stadhuis in de Prinsenzaal. De bijeenkomst in Graft-De Rijp vindt plaats op 4 februari in De Mieuwijdt te Graft. Die voor de Schermer zal zijn op 5 februari in Het Schermer Wapen in Stompetoren. Degenen die niet bij de informatiebijeenkomst van de eigen gemeente aanwezig kunnen zijn, kunnen gewoon inzage krijgen bij een andere gemeente. Elke bijeenkomst is hetzelfde opgezet. Om 19:30 uur kan men inlopen, om 20:00 uur start de inleiding. Er is gelegenheid tot vragen stellen. Na de koffie om 21:00 uur kan men over de informatiemarkt lopen en om 22:00 uur is het geheel afgeopen.

Het herindelingsontwerp is op 27 december 2012 officieel ter inzage gelegd. Vanaf dat moment startte de mogelijkheid om gedurende 8 weken een officiële reactie in de vorm van een zienswijze in te dienen. Dan kunnen de gemeenteraden die goed meewegen als zij in maart/april 2013 een definitief besluit over de herindeling nemen. Belangrhebbenden kunnen de - gemotiveerde - zienswijze schriftelijk of mondeling aan het college van burgemeester en wethouders van uw gemeente kenbaar maken. In het onderwerp van de brief dient duidelijk aangegeven te worden dat het om een 'Zienswijze Herindeling' gaat. Datumvermelding is belangrijk. Zienswijzen die niet voorzien zijn van naam en contactgegevens en zienswijzen die na de periode van ter inzagelegging worden ingediend of geen betrekking hebben op de inhoud van het herindelingsontwerp worden niet in behandeling genomen.

Het herindelingsontwerp is te vinden via de websites van de gemeenten Alkmaar, Graft-De Rijp en Schermer of in te zien in het stadskantoor Alkmaar, en de gemeentehuizen van Graft-De Rijp en Schermer. 

Bekeken: 1484x