Alkmaar Centraal

Op 24 september is het precies 25 jaar geleden dat Nirvana de popwereld wakker schudde met Nevermind. Het werd een van de meest baanbrekende albums door 'alternative' bij een breed publiek te brengen. Dat wordt op meerdere plekken gevierd en Victorie doet dit op vrijdag 30 september samen met de bands Green Lizard en Paceshifters.

De eerste single, Smells Like Teen Spirit, sloeg meteen in als een bom. MTV, toen nog echt Music Television, draaide de video grijs en de single kwam op plek drie in de Nederlandse Top 40. Meer hits volgden en Nirvana was al snel de bekendste alternatieve rockband ter wereld. De roem werd zanger Kurt Cobain uiteindelijk te veel. In 1993 verscheen nog In Utero, een jaar later pleegde hij zelfmoord. Postuum verscheen nog MTV's Unplugged optreden.

Bij Victorie wordt het album integraal opgevoerd, de ene helft door Green Lizard en de andere door Paceshifters. Ze doen dit met diverse gastvocalisten, waaronder Rudeboy Remmington van Urban Dance Squad. Daarna zullen nog andere klassiekers te horen zijn. Voor- en achteraf draaien lokale DJ's de beste alternatieve rock van de laatste 25 jaar en een VJ zal de avond van passende beelden voorzien.

Meer informatie en kaarten via podiumvictorie.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl