Alkmaar, 24 januari 2013. In februari is er weer veel te beleven bij Theater De Vest. De maand begint meteen goed met comedianten Sanne Wallis de Vries en Paul Groot, bekend van Koefnoen. Zij zullen een samen een portret van Adèle Bloemendaal neerzetten. Verdere hoogtepunten zullen worden Marc-Marie Huijbregts met Florrisant, Wilfried de Jong en Ocobar met een try-out van 'Non stop New York, de 3J's met Bronnen, en Ruth Jacott met Lady on Stage. Daarnaast zijn er nog het avondje Crazy Piano's, Gare du Nord featuring , en de mannen van van Jurk! En natuurlijk is er nog het Hielander Whisky Festival, al wordt dat in samenwerking met het restaurant Hielander in de Grote Kerk georganiseerd.

Adèle Bloemendaal (1933) is een van de grootste Nederlandse theaterpersoonlijkheden. Zo'n fenomeen kan men in een theatervoorstelling niet door één actrice laten spelen. In dit ontroerende en bovenal grappige dubbelportret zetten Sanne Wallis de Vries en Paul Groot – bekend van het satirische tv-programma Koefnoen – de allround theatermaakster met die heerlijke lach op vrijdag 1 februari gezamenlijk neer. Op zaterdag 2 februari presenteert Marc-Marie Huijbregts 'Florissant', oftewel bloeiend, fleurig, gezond, prachtig, welvarend. Huijbregts weer een aanstekelijke en hartveroverende show gaat afleveren. Zijn vorige programma kreeg de handen in ieder geval massaal op elkaar. In NON STOP NEW YORK sluit Wilfried de Jong zich ook op 2 februari 24 uur op in de stad der steden. De Jong slentert door buurten, ontmoet mensen, schreeuwt het uit, fluistert, vertelt, zingt, ramt op gesloten deuren en - omdat hij het niet kan laten - fietst over het asfalt. Hij heeft slechts één dag de tijd maar wordt bijgestaan door Ocobar met zijn spannende, subtiele en rauwe muziek.

Op dinsdag 5 februari is te lusiteren naar Bronnen van 3JS, die nog altijd graag terugdenken aan de tijd voordat ze met hun Nederlandstalige repertoire vanuit Volendam het land in trokken. Ruim tien jaar lang speelden de heren met hun akoestische gitaren in de kroegen op de dijk muziek van hun – vaak Engelse, Ierse en Amerikaanse – helden. Woensdag 6 februari presenteert Ruth Jacott 'Lady on Stage'. Na het succes van haar one-womanshow Simply The Best maakt Ruth Jacott met hetzelfde team een nieuwe show, haar meest persoonlijke tot nu toe: A Lady on Stage. De titel is ontleend aan de prachtige klassieker Quiet Please, There's A Lady on Stage, dat beschrijft hoe het is om als vrouw alleen op het podium te staan. Ruth Jacott heeft het vanavond over haar leven als soloartieste, op de enige manier die ze kent: door te zingen.

Vrijdag en zaterdag 15 en 16 februari vindt het Hielander Whisky Festival in de Grote Kerk.  Op zo'n 2.500 m2 presenteren whiskyleveranciers hun beste whisky's, zijn er Schotse lekkernijen te krijgen, is er een intensieve randprogrammering en veel, heel veel whisky. De bezoeker krijgt uitleg over de whisky's en over de distilleerderijen waar deze geproduceerd worden. Ook andere onderwerpen komen aan de orde, zoals productieproces, kenmerken van whisky's, hout en vaten, water en turf, ketels en andere technische aspecten. Op die vrijdag de 15e wordt het meedansen en zingen met Crazy Piano's en hun 'Let's go crazy'. Twee brandweerrode concertvleugels, een paar knettergekke toppianisten annex entertainers, een drummer en een saxofonist: dat zijn de ingrediënten waarmee de zaal van voor tot achter op z'n kop wordt gezet. Al vier seizoenen lang toert dit humoristische muzikale hoogstandje, vooral bekend vanuit Scheveningsn langs de theaters.

Vrijdag 22 februari is het de beurt aan Gare du Nord – Starring Dorona Alberti. Zij komen met 'Lifesexy'. De jazzy setting van de band en de glansrol voor zangeres Dorona Alberti ademen de sfeer van glamour en sensualiteit. Een avondje Gare du Nord is beleving en entertainment to the max. De nieuwe show Lifesexy laat, evenals het gelijknamige nieuwe album dat verschijnt op het Blue Note-label, de band horen en zien in al zijn veelzijdigheid. Met exotische songs waarvoor Ibiza en Toscane inspiratie leverden, is het vooral een eerbetoon aan al het mooie dat het leven te bieden heeft. Het leven is wat je er zelf van maakt en in de wereld van Gare du Nord geldt: life is sexy....... Voor het optreden van Jeroen van Koningsbrugge & Dennis van de Ven genaamd 'Glitterjurk' zijn geen kaarten meer, maar bij de kassa is altijd te informeren of er eventueel vrijgekomen plaatsen zijn.

 

Pin It
Bekeken: 1593x
https://ee.itk.ac.id/data/