Alkmaar, 24 februari 2013. De tweede 'etappe' van Alkmaars Energieprogramma de wijk in, aanstaande zaterdag rond Winkelcentrum De Mare, gaat niet door. Vanwege de winterse omstandigheden is besloten tot een afgelasting. Het bezoek aan De Mare wordt verplaatst naar een nader te bepalen datum. Het eerstvolgend bezoek wordt, als de weergoden het toelaten, op zaterdag 9 februari gebracht aan Daalmeer. Twee weken geleden was de druk bezochte aftrap van deze wijkentoer van het Alkmaars Energieprogramma. Vaste partner AZ zorgde samen met wethouder Duurzaamheid Jan Nagengast (CDA) voor de aftrap. Met als standaardonderdelen een voetbalspel waarmee leuke prijzen te winnen zijn, energietips van het Duurzaam Bouwloket en de bekende NME-bus.

'Energie besparen kost je weinig energie'. Onder deze slogan gaat het Alkmaars Energieprogramma de wijken in. Op zes zaterdagen nemen inwoners gratis kennis van energietips en kunnen ook nog eens leuke prijzen winnen met een voetbalspel rond energievriendelijk gedrag. Met 'Energie besparen kost je weinig energie' wil gemeente Alkmaar energievriendelijk gedrag bij inwoners en organisaties verder stimuleren. Nu de wijkentoer in winkelcentrum De Mare niet doorgaat, ziet de planning er voorlopig zo uit: Daalmeer (9 februari), Oudorp (23 februari), Hoefplan (9 maart) en Centrum (23 maart). Voor De Mare volgt nog een nieuwe datum.

Alkmaars Energieprogramma de wijk in volgt ook 'Kost je weinig energie'. Deze communicatiecampagne heeft een eigen Facebookpagina. De wijkentoer is hierop de komende tijd te volgen. Daarnaast bevat de pagina heel veel tips over energiegebruik en kunnen bezoekers ook eigen tips achterlaten. 

Bekeken: 1421x