Alkmaar, 25 januari 2013. Arjan Alders, de eigenaar van Café Joey's, heeft woensdag bekendgemaakt dat hij het café zal moeten sluiten. Het gerucht ging al even de ronde, maar nu na 13 jaar is het einde toch echt in zicht. "De strijd die we het laatste jaar met Heineken en de gemeente Alkmaar hebben moeten voeren hebben veel geld en energie gekost."De omzetten die de laatste jaar terug liep hielpen ook niet echt mee," licht Alders toe. "Daar tegen de kosten die steeds hoger werden onder andere accijnsverhoging en het alweer duurder worden van de inkoop van bier, en ook nog een huur van €12.000,- per maand. Waar heineken niet over wou onderhandelen in deze slechte tijd."

Met dit besluit laat Alders ook zijn tweede 'kind' schieten. Alweer even geleden sloot hij Demi's, gelegen op de hoek van het Waagplein. De horecagelegenheid die De Randeraat opvolgde was een minder lang leven gegund en moest plaats maken voor een ander. Joey's en Demi's waren vernoemd naar zijn kinderen. Joey's kreeg op de eerste verdieping een restaurant, maar dit mocht blijkbaar uiteindelijk niet baten. De huur is simpelweg te hoog, en de onderhandelingen met de bierleverancier liepen stuk. Alders kreeg een aantal maanden de tijd om zijn inboedel te verkopen, maar ook dat mislukte. Deurwaarders namen op donderdag alles mee. Tot slot had de uitbater nog wel eens problemen met de gemeente vanwege het handhavingsbeleid. Joey's is nog wel eens duidelijk te horen over de grachten in de buurt.

Demi's en Joey's zijn niet de enige slachtoffers in de binnenstad. Menig pand is door de jaren heen al van uitbater gewisseld, soms meermalen. Naast de zuinigere klant is een belangrijke oorzaak is de macht van de bierbrouwers. Koninklijke Horeca Nederland is hier inmiddels tegen in beweging gekomen. Alders was voor overname bezig met Hans Bezembinder, eigenaar van Grand Café Samen en voorheen De Notaris, maar de onderhandelingen mislukten. Bezembinder heeft al een overeenkomst gesloten met directe buurman Hans Bloemen van de Corridor. Wat hij ermee gaat doen weet hij nog niet. De uitbater is druk bezig geweest de laatste tijd. Samen begon in één pand, breidde uit naar rechts en heeft inmiddels de linkerbuur ook opgeslokt. Nog even en het hele plein is in handen van Randeraat en Bezembinder. De aanvankelijk zeer goed lopende Mojo's (in plaats van De Notaris) is aan het inzakken. Het is afwachten wie hier zijn oog op zal richten, mocht ook hier het einde komen.

 

Pin It
Bekeken: 3093x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/