Tijdens het zomeravondconcert op woensdag 27 juli, dat in het teken van het Internationaal Orgelfestival Haarlem in de Grote Kerk plaatsvindt, duelleren twee organisten. Pier Damiano Peretti uit Wenen speelt orgelliteratuur. David Cassan, winnaar van het Haarlemse Improvisatieconcours 2014, improviseert daartussen. En op het 500 jaar oude Van Covelens-orgel heeft Peretti twee werken gekozen die het hexachord als thema hebben. Na de pauze zal de Italiaan Peretti een pleidooi houden voor het virtuoze Concerto ‘il Grosso Mogul’ van zijn landgenoot Vivaldi en voor Bach’s monumentale Passacaglia.

Het zomeravondconcert duurt van 20.15 tot 22.00 uur. De toegangsprijs bedraagt €8. Houders van een CJP-pas en Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk betalen €7. Informatie en kaartverkoop is te vinden op www.grotekerkalkmaar.nl.

In de maanden juli en augustus verzorgen vakorganisten elke vrijdag om 12.00 uur en 13.00 uur gratis toegankelijke kaasmarktconcerten. De concerten duren een half uur en worden uitgevoerd op het koororgel uit 1511 van Jan van Covelens en het grote van Hagerbeer/Schnitger-orgel. Op vrijdag 29 juli worden de orgels bespeeld door David Schlaffke.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl