Alkmaar Centraal

Op 9 september start het nieuwe culturele seizoen van Alkmaar met Kunst tot de Nacht. Culturele instellingen nodigen die avond bezoekers uit om langs te komen voor de presentatie van het programma en de vele bijzondere optredens. In samenwerking met Podium Victorie en TAQA Theater De Vest organiseert Popacademie Popup opnieuw een minitour van talentvolle songwriters uit Alkmaar en omgeving. De opkomende artiesten worden door middel van een speciaal coachingstraject van singer-songwriter Ed Struijlaart en de oprichter van Beans & Fatback, Onno Smit, voorbereid op de optredens.

Vorig jaar deden onder andere Anouk Slik en Daan Stam mee aan het coachingstraject en de minitour. Beide artiesten hebben zich het afgelopen jaar sterk ontwikkeld. Anouk treedt tegenwoordig naast solo en met haar eigen band ook met DJ en producer LowaddictsSoundsystem op. Daan heeft met zijn act Wasabi Rocket Science onlangs de eerste EP uitgebracht en werd uitgenodigd om bij Club 3voor12NH te spelen.

Ed Struijlaart en Onno Smit hebben hun sporen flink verdiend door het jarenlange spelen en schrijven van popmuziek en staan klaar om een nieuwe lichting artiesten op weg te helpen.

De eerste optredens van de lokale singer-songwriters vinden plaats in Grand Café De Studio na de opening van Kunst tot de Nacht op het Canadaplein. Daarna is Podium Victorie aan de beurt waar eerst de country- en bluesband Beans & Fatback van Onno Smit voor een feestelijk optreden zorgt. De lessen die de nieuwe singer-songwritertalenten geleerd hebben bij de coaching worden bij de optredens in praktijk gebracht.

Voor het coachingstraject inclusief de optredens kunnen nog zes singer-songwriters uit regio Alkmaar zich tot 5 augustus nog opgeven. Dat kan door een korte biografie en muziek te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelname kost €35,-. Op 14 augustus worden de deelnemers bekendgemaakt.

Popacademie Popup geeft raad en daad aan popmuzikanten uit regio Alkmaar. Door middel van creatieve projecten, educatieve events en masterclasses met de beste muzikanten uit de business geeft Popup de Alkmaarse popscene een impuls.

Meer informatie is te vinden op www.popupalkmaar.nl. (foto: Sjoerd Bak)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl