Alkmaar Centraal

Inmiddels weten veel inwoners dat in 2018 de Sint Laurenskerk al 500 jaar bestaat. Een goed bezochte en creatieve brainstorm vormde eind vorig jaar in de kerk de aftrap. De daaruit gevormde regiegroep uit bedrijfsleven, verenigingen en gemeente is hard aan de slag om het jubileumjaar in te vullen. Deze regiegroep gaat echter niet over een nacht ijs en heeft zich grondig laten informeren door partijen als Alkmaar Marketing, Amsterdam Marketing en de organisatoren van het succesvolle jubileum 500 jaar Jheronimus Bosch. De brainstorm en de gesprekken met andere partijen leverden veel waardevolle suggesties op.

Op dit moment loopt een selectieprocedure voor het aanstellen van een projectleider die het programma voor 2018 opstelt en de organisatie hiervoor uitwerkt door contacten te leggen met vrijwilligers, verenigingen, instellingen en bedrijven. De vrijwilligers en medewerkers van TAQA Theater De Vest en Grote Sint Laurenskerk ondersteunen de projectleider daarbij.

Inmiddels heeft de regiegroep alle ingezonden ideeën en suggesties beoordeeld, waarbij er dertig de eerste prioriteit hebben gekregen. Aan de indieners wordt gevraagd de plannen verder uit te werken. Enkele voorbeelden met de eerste prioriteit zijn: een groot stadsbalkon op het dak van de kerk. van dichtbij bewonderen van de gewelfschildering ‘Het Laatste Oordeel’, musical, theater, concerten en beeldende kunst in de kerk of zelfs The Passion 2018 in Alkmaar.

Meer informatie kan worden opgevraagd bij Gert van Kleef, 06-44644948 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl