In de periode van 15 juli tot 21 juli is er in totaal 12 keer ingebroken in het werkgebied van Politie Alkmaar-Duinstreek. Er vonden zowel in Alkmaar en Heiloo vijf inbraken plaats, in Bergen twee. Daarnaast vonden er een aantal verdachte situaties plaats. Donderdagochtend ook weer.

De politie kreeg rond 04:10 uur melding van een 93-jarige vrouw, wonende aan de Foreestlaan in Heiloo, dat er bij haar twee keer was aangebeld. Tijdens het ter plaatse gaan hebben de agenten de meldster gebeld om haar gerust te stellen. Eenmaal bij haar huis werd geen (poging tot) inbraak geconstateerd. De meldster was blij met de snelle actie.

In Egmond aan Zee zagen agenten een optisch alarm afgaan bij een huis aan de Doctor Wiardi Beckmanlaan. Na onderzoek bracht geen (poging tot) inbraak aan het licht.

Rond 04:23 uur werd vanaf de Kloosterlaan in Bergen gebeld. Een vrouw hoorde gerommel aan haar huis en zag vervolgens twee mannen met bivakmutsen wegrennen. De avond ervoor was er al bij haar aangebeld. Een zoektocht in de omgeving leverde niets op. 

 

Bekeken: 3496x