Broek op Langedijk is in de nacht van donderdag op vrijdag  iets voor middernacht weer opgeschrikt door een brandstichting. In het kanaal Alkmaar-Kolhorn, ter hoogte van de Prinses Marijkestraat, stond een sloep in lichterlaaie. 

Buurtbewoners moesten hierdoor in actie komen om een naastgelegen jacht uit de hittezonne van de brand te halen. Toen de brandweer van Heerhugowaard ter plaatse kwam was de brand snel onder controle, maar was de boot al total loss.

De politie heeft nog gezocht in de omgeving naar mogelijke daders en naar sporen in het gras bij de boot, maar heeft de oorzaak van de brand nog niet kunnen vaststellen. Er zal nog verder onderzoek worden verricht. Wie donderdag 21 juli rond 23.20 uur iets heeft gezien wordt gevraagd contact op nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Het is niet de eerste keer dat in deze omgeving een boot in brand is gestoken. Zo werd vorig jaar brand gesticht in een boot aan het Havenplein en bij snackbar 't Haventje. Bezorgde bewoners vroegen aan de agenten hoe ze deze brandstichtingen kunnen stoppen. Sommigen van hen hebben zelf een bootje liggen en zijn dus bang de volgende keer hun eigen boot te zien branden.

Pin It
Bekeken: 3665x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/