Maar liefst 65 kinderen in de leeftijd van 0-5 jaar verschenen vrijdag 22 juli op de speciale dreumesochtend bij sportcomplex De Meent in Alkmaar. De sportcoördinatoren van Alkmaar Sport organiseerden op het omheinde kunstgrasveld een sportinstuif met extra veel oog voor de kleinste sportertjes die Alkmaar rijk is. De kinderen vermaakten zich twee uur lang met ballen, kruiptunnels, diverse loopfietsen en springkussens. Dat de zon zich nauwelijks liet zien was gezien de benauwde weersomstandigheden voor deze doelgroep een welkome bijkomstigheid. Vanwege het succes heeft Alkmaar Sport besloten het concept op de laatste vrijdag van de zomervakantie, vrijdag 26 augustus, te herhalen.

Halverwege de ochtend verscheen Freddy Fit, de mascotte van Alkmaar Sport, om samen met de kinderen een dansje te doen. Na minstens 65 high-fives besloot hij - misschien ietwat oververhit - terug te keren naar zijn slaapplaats.

De organisatie ontving na afloop louter positieve reacties. “Het is fijn dat er eindelijk iets voor deze doelgroep georganiseerd wordt. Bewegen in de buitenlucht is iets wat we graag vaker zouden doen. Dat er zoveel andere kindjes bij zijn maakt het alleen maar interessanter en gezelliger,” aldus een ouder. Alkmaar Sport heeft daarom spontaan besloten nog een sportochtend te organiseren voor de kinderen van 0-5 jaar, en wel op vrijdag 26 augustus van 10.00 tot 12.00 uur. Binnenkort wordt hier meer informatie over gepubliceerd op www.alkmaarsport.nl.

Pin It
Bekeken: 4001x
https://ee.itk.ac.id/data/