Maandag is Stichting ZorgBedrijf failliet verklaard en daarmee ook Thuiszorg Noord-Holland. Rond 200 medewerkers en honderden kwetsbare ouderen zijn de dupe. Voor de FNV aanleiding de noodklok te luiden. Daarbij wordt donderdag 28 juli een bijeenkomst gehouden voor de medewerkers bij Brownies en Downies aan de Kanaalkade 17. Het ZorgBedrijf zit in Alkmaar op drie locaties.

In het laatste anderhalf jaar is een golf aan thuiszorg instellingen failliet gegaan. Het raakte 17.000 medewerkers en 60.000 afnemers. "Gemeenten moeten ophouden met de doorgeslagen bezuinigingen," zegt Sarah Dobbe van de FNV.

In december kwam de FNV tot een akkoord met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) om een groot deel van de bezuinigingen op de thuiszorg terug te draaien. "Toch gaan veel gemeenten door, wat betekent dat geld voor thuiszorg niet naar thuiszorg gaat. Al eerder bleek dat gemeenten vorig jaar 360 miljoen hebben overgehouden op de huishoudelijke zorg en dat het geld er dus gewoon is. Daar komt bij dat dat de hoogste bestuursrechter in mei dit jaar heel duidelijk heeft gesteld dat gemeenten verantwoordelijk zijn, maar velen zich nog steeds niet aan de wet houden," aldus Dobbe.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl