Zondag 7 augustus organiseren Stadsstrand De Kade en LexPresso tussen 12.00 en 19.00 uur een coffee event, getiteld ‘Independent Barista’. Het doel van het event is om lokale horeca aan elkaar te verbinden door middel van hun gezamenlijke product koffie.

Het event kenmerkt zich onder andere door het Alkmaars Barista Kampioenschap. Lokale barista's, oftewel vakmensen in de horeca die met zorg espresso en dergelijke bereiden, delen hun passie, werkwijze en ervaring. Het doel is om van elkaar te leren, elkaar te inspireren en bezoekers te enthousiasmeren. Aan deze wedstrijd doen zo’n veertien zaken mee waaronder Sencha, de Koffiemolen, Roast, Oogst, Soepp en het IJkgebouw. De prijs voor de ‘beste barista van Alkmaar’ wordt gekozen door een driekoppige, professionele jury afkomstig uit de Nederlandse koffiewereld.

Naast het Barista Kampioenschap kunnen bezoekers ter plekke een strippenkaart kopen en langs een aantal stands gaan om kennis te maken met verschillende koffie’s en koffie(gerelateerde)producten. Voor €9,50 is het mogelijk om vier verschillende producten te proeven zoals espresso/filterkoffie, (cold)drip koffie, ijskoffie, koffie cocktails, ijsthee en chocolade. Het event wordt afgesloten met live muziek.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl