Alkmaar Centraal

Dinsdagmiddag zou een persconferentie plaatsvinden waarbij wethouders Victor Kloos en Jan Nagengast toelichting zouden geven over de plannen rond de Bierkade en de Wageweg. De persuitnodigingen voor de persconferentie werden echter ingetrokken omdat 'de stukken nog niet compleet' zouden zijn en er toch nog extra advies nodig was voor besluitvorming. Het onderwerp wordt daarom een week doorgeschoven.

Op de Facebookpagina ‘Je bent Alkmaarder als…’ wordt echter mogelijk een tip van de sluier opgelicht. Ben Bijl van de BAS-fractie vraagt in de groep of het een goed idee is om van de Bierkade en Wageweg weer tweerichtingsverkeer te maken in de vorm van een fietsstraat. Hij deed daarmee een flinke discussie oplaaien, waarvan een groot deel van de reacties toch lijkt te bestaan uit ‘gewoon zo laten’. De belangrijkste overweging daarvoor lijkt te zijn ‘dat er al zoveel geld aan is uitgegeven’.

Anderen vinden daarentegen juist dat het ‘gewoon weer tweerichtingsverkeer’ moet worden vanwege het flinke stuk dat moet worden omgereden, en anderen werpen weer tegen dat een ‘fietsstraat niet per definitie veiliger is’ en dat de de Wageweg te smal is voor tweerichtingsverkeer. De Frieseweg, ook een fietsstraat, wordt als voorbeeld aangehaald. De discussie lijkt kortom vooral te draaien om de plek waar men woont in Alkmaar en de daarmee samengaande gevolgen voor een- of tweerichtingsverkeer.

Ook de Fietsersbond vindt dat het niet mogelijk is om een fietsstraat van de Bierkade en Wageweg te maken vanwege de grotere drukte ten opzichte van de Frieseweg. Het NHD meldt dat de Klankbordgroep die als vertegenwoordiger van de Fietsersbond was ingesteld, de bewonersvereniging Hart van Alkmaar en niet alle partijen in de gemeenteraad op de hoogte waren van de blijkbaar vergevorderde plannen rond de Bierkade-Wageweg.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl