Alkmaar Centraal

De gemiddelde WOZ-waarde van woningen is voor het eerst sinds 2010 weer gestegen. Op het niveau van 2010 zitten we voorlopig nog niet, maar voor het eerst sinds de ingezette daling is er een landelijke stijging van 1,5 procent te zien. Noord Holland doet het met een stijging van 3,4 procent als provincie het beste, zo meldt het CBS.

Alkmaar volgt die stijging bescheiden met 1,1 procent. De gemiddelde waarde stijgt van 181 duizend euro naar 183 duizend euro. Heerhugowaard maakt echter een pas op de plaats, daar blijft de huizenwaarde staan op 197 duizend euro, hetzelfde als in 2015. Langedijk slaagt er niet in om te profiteren van de landelijke stijging, de WOZ waarde van de huizen in Langedijk blijft dalen. Was de gemiddelde WOZ waarde daar vorig jaar nog 242 duizend euro, in 2016 is die waarde 2,2 procent verder gezakt naar 237 duizend euro.

De WOZ-waarde volgt de prijsontwikkeling van bestaande koopwoningen met ongeveer een jaar vertraging. Deze vertraging komt doordat woningen die op 1 januari van een jaar aanwezig zijn in de woningvoorraad worden getaxeerd naar de waarde van 1 januari van het voorgaande jaar. In de provincie Utrecht is de gemiddelde woningwaarde met 243 duizend euro het hoogst, gevolgd door Noord-Holland met 240 duizend euro.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl