Alkmaar Centraal

Terwijl er nog naar een overnamekandidaat wordt gezocht voor het op last van de burgemeester gesloten en inmiddels failliete Ă–mer bij station Alkmaar-Noord staat het volgende Alkmaarse restaurant al op de lijst van voorgenomen opgelegde sluitingen.

Restaurant Alora aan het Zevenhuizen laat klanten na een maaltijd genieten van de waterpijp. Tenminste zo bekijkt de eigenaar de situatie. De gemeente is echter van mening dat het gebruik van de waterpijp de belangrijkste activiteit in het restaurant is en het eten slechts een bijzaak. Als dat inderdaad het geval is beschikt Alora niet over de juiste vergunning. De huidige vergunning is voor een restaurant waar het nuttigen van een maaltijd de belangrijkste activiteit, blijkt het gebruik van de waterpijp de belangrijkste activiteit is een vergunning voor een eetcafe benodigd. Een wezenlijk verschil.

Het restaurant is in februari dit jaar geopend en sindsdien is het restaurant meerdere keren door een controleur bezocht. Klachten uit de buurt over nachtelijke overlast deden ook een duit in het zakje. Eind deze maand doet de bestuursrechter uitspraak over de voorgenomen sluiting.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl