Alkmaar Centraal

Op vrijdag 26 augustus wordt in de Grote Kerk van De Rijp een speciale herdenkingsdag gehouden ter ere van de beroemde 17e eeuwse inwoner Jan Janszoon Weltevree. De dag staat ook in het teken van Korea, waar hij een invloedrijk man was.

Zeeman Weltevree kwam na allerlei omzwervingen in Korea terecht en werd een beroemd adviseur van de koning. Nog steeds wordt De Rijp veel bezocht door Koreanen, op zoek naar het in 1988 geplaatste standbeeld van de zeeheld. In 2009 riep gemeente Graft-De Rijp de Commemoration Day in het leven

Er is een mooi programma samengesteld door de Stichting Jan Jansz. Weltevree, dat wordt afgesloten met concerten van Koreaanse musici in het kader van The International Holland Music Sessions. Te zien zijn gebruiksvoorwerpen uit de tijd van Weltevree en schilderijen van een Koreaanse kunstenares. Men kan ook op de foto in traditionele Koreaanse kleding.

Het programma duurt van 15.30 tot 18.00 uur. Iedereen is welkom. Na de activiteiten is de tentoonstelling het hele weekend nog te zien.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl