Alkmaar Centraal

De Alkmaarse Stichting Vrienden van het Orgel bestaat in 2016 zestig jaar. Daarom worden er twee jubileumconcerten gehouden in de Kapelkerk aan de Laat. Op 24 augustus vanaf 20:15 uur zal toporganist, en beheerder van het Müllerorgel, Frank van Wijk laten horen hoe mooi het orgel als concertinstrument in klassiek en modern repertoire kan klinken. 

Door de jaren heen heeft de stichting veel initiatieven opgepakt, zoals de populaire najaarsexcursie naar historische orgels in Nederland, het uitschrijven van compositieopdrachten en het houden van orgelconcerten die even 'anders' zijn.

Frank van Wijk uit Bergen zal een bijzonder afwisselend concert geven met het thema “Water en vuur!” Zo speelt hij de bekende suite uit de Water Music van Händel en een werk van Beethoven dat je nooit op orgel hoort. Tweede hoogtepunt voor de pauze is de ‘Slag bij Waterloo’ van Jan Willem Wilms. Kanongebulder, wapengekletter, maar ook het lamenteren van de gewonden worden klinkend uitgebeeld. Tegelijkertijd worden op dia historische beelden getoond van deze historische veldslag. Van Wijk sluit af met een bewerking van de 40e Symfonie van Mozart. (foto: Jan Zwart)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl