Zondag rond 9:30 uur zijn drie zwemmers uit een mui bij Bergen gered. De vrouwen zijn na stabilisatie overgedragen aan de ambulancedienst, meldt de Egmondse Reddingsbrigade (ERB). Krap een uur na deze redding moesten twee zwemmers uit een mui ten zuiden van Egmond aan Zee gered worden. Eén van hen is door ambulancepersoneel opgevangen. Meer is over de slachtoffers niet bekend.

Leden van de Vrijwillige Reddingsbrigade Bergen (VRB) schoten de drie vrouwen te hulp en nadat al snel opgeschaald werd, stuurde de KNRM in Egmond de waterscooter en een terreinvoertuig. Twee van hen werden met de waterscooter aan wal gesleept, de derde was ondertussen al zwemmend uit het water gehaald.

De ERB kon een klein uur later opnieuw het water in bij een mui ten zuiden van Egmond, toen ze twee zwemmers in de problemen zagen. Met de scooter en zwemmend vanaf het strand zijn ze gered. Omdat de strandwachten de situatie niet helemaal vertrouwden is ook in dit geval de ambulancedienst opgeroepen. Eén van de twee is aan hen overgedragen.

Het moge duidelijk zijn dat de kust allesbehalve veilig is. De Reddingsbrigade waarschuwt dan ook om de waarschuwingsborden op het strand in de gaten te houden. (foto: Reddingsbrigade Egmond)

Pin It
Bekeken: 3113x
https://ee.itk.ac.id/data/