Alkmaar Centraal

Op woensdag 31 augustus om 20.15 uur presenteert de 60-jarige stichting Vrienden van het Orgel in de Kapelkerk in Alkmaar het tweede jubileumconcert met de jonge virtuoze organist Gijs Boelen. Hij zal op het Müllerorgel werken spelen van Mendelssohn, Von Suppé, Bartók en Bizet.

Gijs Boelen (1984) wil het orgel laten klinken als concertinstrument en muziek laten horen die hij zelf mooi vindt. Dat is voor een groot deel geen traditioneel orgelrepertoire. Voor de pauze speelt hij eigen arrangementen van 19e eeuwse muziek, gecomponeerd door Franz von Suppé, Lieder ohne Worte van Mendelssohn en de L’Arlésienne Suite van de operacomponist Georges Bizet. 

Na de pauze is het tijd voor de 20e eeuw. De Hongaarse componist Béla Bartók en de Tsjechische componist Bohuslav Martinů hebben nooit voor orgel gecomponeerd, maar Gijs Boelen laat horen hoe hun frisse, vaak op volksmelodieën gebaseerde muziek op orgel fantastisch klinkt, net als de minimalstijl van de Amerikaanse componisten John Cage en Philip Glass.

De concerten op 24 augustus (met Frans van Wijk) en 31 augustus vinden plaats in de Kapelkerk aan de Laat. Toegang bedraagt € 8,00; donateurs betalen € 7,00. Meer informatie op vriendenvanhetorgel.nl en alkmaarorgelstad.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl