vrijdagochtend luidde Marjolein Jonker de bel van de Alkmaarse kaasmarkt, hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Marjolein is Tiny House pionier en ambassadeur van de Tiny House movement in Nederland en is, als eerste Tiny House bewoner in Nederland, met haar Tiny House in Alkmaar regelmatig in het landelijke nieuws. Haar Tiny House is zelfvoorzienend en heeft geen gas-water-licht aansluitingen én geen aansluiting op het riool. Daarvoor is huisje voorzien van o.a. zonnepanelen, infrarood panelen voor verwarming, een compost toilet en opvang voor hemelwater.

Een Tiny House is een zelf ontworpen, duurzaam gebouwd huis, niet groter dan 28 m2 en bedoeld om het jaar rond in te wonen. De focus bij Tiny Houses ligt op eenvoudig, milieubewust leven en op het creëren van meer vrijheid. Vanwege bouwbesluiten en woonregels is het (nog) niet mogelijk om in Nederland in een Tiny House te wonen, maar daar lijkt verandering in te komen. De gemeente Alkmaar draagt graag bij aan die ontwikkeling en maakt het daarom mogelijk om, door middel van een experiment van 3 tot 5 jaar, te wonen in een Tiny House. Het Tiny House staat op het Nuonterrein aan de Helderseweg.

Pin It
Bekeken: 3670x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/