De daling van het aantal WW'ers in Noord-Holland Noord zette in juli door. Het aantal nam af met 2,1%, tegen een landelijke daling van 1,6%. De daling is in alle sectoren behalve het onderwijs, en is met name merkbaar in de landbouw en visserij, horeca en de bouwnijverheid. Daarnaast zijn er steeds meer vacatures, vooral in de ICT en techniek maar ook in de bedrijfseconomie en administratie.

In het HAL-gebied scoort Langedijk het beste met een WW-afname in van 572 naar 545 (-4,7%).  Dit is -3,7% van de beroepsbevolking. De gemeente heeft nu 0,9% minder WW'ers dan in juli 2015. Het aantal Alkmaarse WW'ers daalde van 2.596 naar 2.566 (-1,2%), 4,4% van de beroepsbevolking. Vergeleken met juli 2015 is het aantal WW'ers nog wel 9,8% hoger. Heerhugowaard scoort het slechtst met een stijging van 1.126 naar 1.136 (0,9%), 4,0% van de beroepsbevolking. Dit is 8,2% meer dan een jaar terug. 

De enige sector met een stijging van WW'ers is het onderwijs (15%), maar die zal met het nieuwe schooljaar weer rechtgetrokken worden. Van alle WW'ers in het HAL-gebied is ongeveer de helft ouder dan 50 jaar. Jongeren profiteren als eerste van een aantrekkende arbeidsmarkt. Op administratief gebied krimpt de markt door digitalisering en technologische ontwikkelingen. Om hierop in te spelen bracht het UWV onlangs de notitie ‘Overstapberoepen voor secretaresses’ uit.

Pin It
Bekeken: 2939x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/