Alkmaar Centraal

Op zaterdag 10 september gaan in gemeente Alkmaar de deuren van 85 monumenten van 10:00 tot 17:00 uur gratis open voor publiek. Er zijn 12 nieuwe monumenten bij. Het programma van deze 30ste editie is gevuld met feestelijke activiteiten voor iedereen en men kan zich aanmelden voor twee stadswandelingen, op zaterdag 10 en op zondag 11 september.

Een vijftal monumenten is alleen te zien op afspraak, omdat zij klein of kwetsbaar zijn. In Oost-Graftdijk, aan de Oostgraftdijk 42, is het enige bewaard gebleven arbeidershuis met hekelhok te bezoeken. In Alkmaar zijn het Huis met de Kogel aan de Appelsteeg 2, het uurwerk en beiaard in de Waagtoren en Huys Auerhaen aan de Wilhelminalaan 6 (zie foto) te bezoeken. Huize De Dieu aan Langestraat 114 is ook op afspraak te bezichtigen, maar dan op vrijdag 9 september. De gratis tickets zijn te krijgen bij De Vest en via alkmaar.nl/openmonumentendag. Uitgifte sluit op 8 september om 12.00 uur.

De geopende monumenten en activiteiten staan in de routegids en op een losse plattegrond. Deze zijn gratis verkrijgbaar bij bibliotheken, VVV’s, grotere musea, de drie Grote Kerken, het stadskantoor, gemeentelijke servicepunten, De Horn en het Centrum voor Kunst & Erfgoed.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl