Alkmaar Centraal

Jeffrey A. (25) uit Edam en Rick S. (31) uit Nieuwe Niedorp kregen in mei 2015 respectievelijk zeven en drie jaar celstraf voor een reeks inbraken in Alkmaar, pogingen daartoe en met name de fatale overval op de 88-jarige 'Tante Antje'. De rechter oordeelde dat de schuld aan haar dood niet bewezen was. Het Openbaar Ministerie ging in hoger beroep en eist negen en vier jaar. Ook A. en S. gingen in hoger beroep.

Op 4 maart 2014 hadden A. en S. de boerderij aan de Helderseweg 's nachts gescout en besloten ondanks dat Antje Apeldoorn thuis was in te breken. Jeffrey A. stompte haar in het gezicht, waardoor ze onder meer hersenletsel, een gebroken neus en een gebroken oogkas opliep. De verdachten lieten haar achter en gingen er met minimale buit vandoor. Tante Antje veranderde in "een kasplantje, volledig afhankelijk van hulp van anderen." Ze overleed op 10 oktober 2014 in een verpleeghuis.

Een patholoog-anatoom stelde dat Antje vermoedelijk is overleden aan een hartafwijking. Deskundigen trokken uiteenlopende conclusies over een verband met het geweld. Het Nederlands Forensisch Instituut zag wél een verband, de rechter dus niet. 

De advocaat-generaal houdt vast aan het feit dat de A. de aanmerkelijke kans aanvaardde dat hij de bejaarde vrouw dodelijk zou verwonden en dat hij haar hulpeloos achterliet. Het gevaar voor herhaling wordt bij beiden als hoog ingeschat. Ze zijn eerder veroordeeld, beiden liepen nog in een proeftijd van een eerdere veroordeling.

Het hof doet naar verwachting uitspraak over twee weken.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl