Dinsdag 30 augustus om 16.00 uur zal wethouder Sport van Alkmaar Pieter Dijkman de Giganten van SV Koedijk huldigen vanwege hun gouden prestaties tijdens de Specialympics. Maar liefst 4 G-teams van SV Koedijk deden in het weekend van 1 tot 3 juli mee aan deze Nationale Spelen. En met succes want zowel op het onderdeel voetbal als op het onderdeel handbal wist het team eerste te worden. Daarnaast werden de prestaties van de voetballers ook nog met een bronzen plak beloond.

De Alkmaarse vereniging SV Koedijk was met maar liefst vier teams, waaronder drie voetbalteams en een handbalteam, op de spelen vertegenwoordigd. Het was nog even spannend of ze wel aan zouden komen vanwege problemen met de bus, maar gelukkig was er binnen een uur een nieuwe bus geregeld en konden de sporters vertrekken op weg naar Nijmegen. Het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ overheerste tijdens het weekend, maar de teams wisten veel van de prijzen mee naar huis te nemen. Het G1 voetbalteam werd eerste, het G3 voetbalteam derde. Daarnaast werd het handbalteam ook eerste. Het G2 voetbalteam won geen medaille maar heeft zoveel gelachen en plezier gehad dat ook zij als winnaar bestempeld kunnen worden.

SV Koedijk is de enige sportvereniging in de gemeente Alkmaar waar G-voetbal en G-handbal beoefend kan worden. Al meer dan 15 jaar sporten de G-sporters hier fanatiek, waarbij ook spel een belangrijk element vormt bij de trainingen en extra activiteiten. (foto: Erik Wouters)

Pin It
Bekeken: 3085x
https://ee.itk.ac.id/data/